vrijdag 19 juni 2015

Waarom ik afwezig was op het internet


Naast het feit dat ik een excuus zocht om deze foto's online te zetten, had ik ook heel erg de behoefte om over mijn afwezigheid op het internet te schrijven. Want waarom komen er niet meer iedere week video's en artikelen online?Dit jaar begon ik met de opleiding Digitale Media en Communicatie, een ontzettend leuke ervaring! Het enige probleem alleen was dat ik moeite had met de omschakeling van het middelbare schoolleven naar het studentenleven. Op de middelbare school kun je het je namelijk makkelijk veroorloven om af en toe je huiswerk niet te maken, je ziek te melden of een toets te verpesten. Meestal kun je je cijfers gewoon ophalen in de volgende periode! Maar bij studeren werkt dat helaas niet zo. 
Mijn leerplicht was weggevallen en daarom miste ik nog wel eens een paar lessen. Huiswerk hield ik niet goed genoeg bij en na een tijdje vroeg ik me af of ik ├╝berhaupt wel de juiste studie had gekozen. Deze twijfels negeerde ik echter, omdat ik nog niet wou opgeven. Toch ging dit niet lang meer goed en besloot ik na een half jaar te stoppen met de opleiding.

En dan heb je ineens niks meer te doen, een half jaar lang. Wat dan?
Ik besloot vaker te gaan werken bij de Albert Heijn, waar ik destijds al een bijbaantje had. Ook sprak ik vaker af met vriendinnen en richtte ik me op hobby's zoals muziek maken en fotograferen. De maanden vlogen voorbij, maar de dagen waren structuurloos. Ze betekenden op lange termijn helemaal niks aangezien de uitdagingen verdwenen leken te zijn. De gedrevenheid die ik eerst had om video's te maken verdween samen met die structuur. Ook wist ik niet goed wat ik precies wou en zat ik niet helemaal lekker in mijn vel.

En nu? Op dit moment heb ik enorm veel zin om me weer compleet te focussen op mijn blog, waar mijn liefde voor het internet mee begon! Youtube zet ik op een laag pitje, maar daar zal ook heus nog wel zo nu en dan een video verschijnen. Ook heb ik mezelf ingeschreven voor een andere studie, die zich gedeeltelijk richt op bloggen! Hoe perfect is dat?

Tips en artikel suggesties voor mijn blog zijn natuurlijk altijd welkom! Hopelijk heeft deze blogpost iets meer duidelijkheid geschept, voor degenen die daar behoefte aan hadden.


2 opmerkingen:

  1. Ah Kim ik wist helemaal niet dat je was gestopt met je opleiding. Ik ben echt bang om straks een HBO studie keuze te maken, omdat ik ook bang ben dat het niet bevalt.. Ik dacht al , ik heb al lang niks meer gehoord op je blog op YouTube kanaal, maar nu snap ik het. Ik ben heel erg benieuwd naar de studie die je nu hebt gekozen ,misschien kan je daar over schrijven? :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een goed artikel! Wat voor studie ga je nu doen? Ik ben benieuwd naar je artikeltjes! :)

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een berichtje achterlaat!