zaterdag 18 oktober 2014

Mijn sportmotivatie

Voor degenen die het nog niet wisten: Ik heb diabetes. Hier maakte ik ooit deze video over, bekijk die vooral als je niet precies weet wat diabetes inhoudt! Diabetes kun je krijgen als een gevolg van overgewicht, maar dat is in mijn geval niet van toepassing. Mijn diabetes ontstond doordat mijn alvleesklier er 'zomaar' mee besloot op te houden. Ook al is overgewicht bij mij niet de oorzaak, met een ziekte als diabetes is het heel belangrijk dat je niet te veel eet en juist wel veel sport. Mijn eet en sportgedrag is echter het tegenovergestelde van hoe het hoort: sporten doe ik niet vaak, maar eten des te meer (FOOD IS JUST SO GOOD, AM I RIGHT LADIES?).

Nu weet je één reden waarom ik gezonder wil leven, namelijk omdat dit positieve invloed heeft op mijn diabetes. Er is echter meer.
Een tijdje terug, zo'n vier maanden geleden, werd ik enorm fanatiek in sporten en gezond eten. Lijnen kon je het absoluut niet noemen aangezien ik nog steeds veel binnen kreeg, maar ik maakte bewustere keuzes. Daarnaast kon je me zo'n vier à vijf keer per week in de sportschool vinden! 
Snel boekte ik resultaat, ik was dus duidelijk goed bezig. Er vlogen een paar kilo's af en mijn lichaam had er in tijden niet zó goed uit gezien. Maar het allerbeste was het geweldige gevoel wat ik had. Energiek, tevreden en onvermoeid.
En dáár gaat het me om, dat gevoel wil ik terug. Mijn gezonde leefpatroon hield ik helaas 'slechts' twee maanden vol. De reden hiervan was waarschijnlijk het begin van school na de vakantie en het feit dat ik misschien iets te hard van stapel was gelopen (bijna letterlijk, haha!). Je levensstijl verander je niet zomaar, dat heeft tijd nodig en moet je opbouwen.

Wat de conclusie is van dit artikel? Dat ik jullie een kijkje ga geven in mijn proces naar een gezond(er) leven. Eéns in de zoveel tijd komt er een fitness dagboekje online waarin ik tips geef, schrijf over mijn voor of achter-uitgang, mijn diabetes, noem maar op!

Ik lees jullie feedback graag in de comments! 


2 opmerkingen:

Leuk dat je een berichtje achterlaat!